Mingos Coffee – Dizajn ambalaže

Naši dugogodišnji klijenti Mingos Coffee doo su odlučili da prošire paletu svojih proizvoda te su se obratili našem timu kako bi im pomogli u kreiranju novog formata pakovanja kafe, i kako bi obogatili postojeći – već prepoznatljivi asortiman domaće kafe.

Kako bi pokazali da ljubav dolazi u različitim oblicima i veličinama kompanija Mingos je pored pakovanja od 100, 200, 400 i 500 grama odlučila da kupcima omogući maksimalno uživanje u netaknutom ukusu pržene kafe. Novo, limeno pakovanje od 550 grama zadržalo je boje sa standardnih pakovanja uz dobro poznate grafičke elemente, tipografiju i fotografiju koja naglašava autentičnost brenda i bogato naslijeđe.

Primarna paleta boja sastoji se od bogate crvene, zelene i bijele. Zadržali smo postojeće boje jer prema istraživanjima, crvena privlači poglede i poziva na akciju. To je korisno prije svega zato što ova boja ukazuje i na zrelost i bogatstvo ukusa. Zelena simbolizuje prirodno/zdravo te s obzirom da se radi o proizvodu koji dolazi iz kontrolisanih uslova, ova boja za nas je sinonim za visokokvalitetan proizvod bez primjesa vještačkih aroma i osvježivača.

Fotografija takođe igra važnu ulogu u identitetu brenda, te novo pakovanje uključuje lijepo stilizovanu sliku prženih zrna kafe sa mlinom i šoljicom kafe koja ukazuju na istorijsko porijeklo omiljenog toplog napitka kojim mnogi započinju svoj dan.

MicroMedia dizajnerski tim je kreirao novo pakovanje koje potrošačima ne ostavlja nikakvu sumnju da je ovo vrhunski proizvod, koji je pažljivo izradio proizvođač sa bogatim i poštovanim naslijeđem!

Uživajte u vašoj šoljici kafe i ne zaboravite da nas kontaktirate ukoliko je i vama potreban dizajn ambalaže ili neko drugo grafičko rješenje.

KLIJENT: Mingos Coffee
USLUGA: Dizajn ambalaže

WEB ADRESA: www.mingos.ba

Imate projekat za nas? Kontaktirajte nas
E-mail: info@micromedia.ba  |  Tel: +387 65 355 051